AMA (Awarding Member Association) status

Čast nam je i zadovljstvo da obavijestimo javnost da smo u subotu 28 – og oktobra, na skupštini Tegove u Marseju, i zvanično dobili AMA status (Awarding Member Association). Ovo priznanje predstavlja plod napornog i marljivog rada i zalaganja u proteklih skoro godinu dana. Ujedno, to je odraz kvaliteta i predanosti. Može se smatrati ogromnim uspjehom što je jedno malo udruženje, kao što je NUPCG, za nepunih godinu dana od svog osnivanja steklo ovako prestižan status. U narednom periodu NUPCG moći će da sprovodi stručnu obuku procjenitelja nekretnina i biće u prilici da im dodjeljuje prestižno Tegovino zvanje REV (Recognised European Valuer).
TEGoVA je evropska asocijacija koja okuplja 67 udruženja procjenitelja iz 36 zemalja i zastupa oko 70.000 procjenitelja širom Evrope
Procjenitelji nekretnina u Crnoj Gori napokon će imati priliku da na jednostavan način, u Crnoj Gori, steknu i unaprijede znanje iz oblasti procjene vrijednosti nekretnina na način što će pohađati našu stručnu obuku, koja je oprganizovana na jako kvalitetan način uz angažovanje vodećiih stručnjaka iz ove oblasti u zemlji i regionu. Samim tim postaće kandidati za sticanje REV oznake (licence), koju je prethodnih godina bilo moguće steći samo u inostranstvu.

Kvalitet i unapređenje profesije nam je uvijek bio na prvom mjestu, bez alternative, i kao proizvod toga je i došlo ovo prestižno priznanje. Tako će ostati i u narednom periodu, sigurno ćemo opravdati svoju ulogu i naše udruženje će ostati vodilja, pokretač i bukvalno sinonim za oblast procjene vrijednosti u Crnoj Gori.